Får din hund eller katt i sig tillräckligt med vätska?

Av Monster Pet Food | Jun 11, 2024

Nu på sommaren är det extra viktigt att din hund och katt får i sig tillräckligt med vätska! Gör det till en vana att alltid ta med dig vatten ut på promenaden så att både du och din fyrbente vän orkar med hela dagens aktiviteter.

När det är varmt ute ökar vattenbehovet rejält och det är viktigt att hålla utkik efter tecken på uttorkning, här har vi samlat ihop några:

  • Om kisset är mörkt och hunden/katten kissar mindre än vanligt.
  • Om du nyper hunden/katten i nackskinnet och det tar mer än ett par sekunder för skinnet att släta ut sig.
  • Även om hunden/katten druckit kan den bli överhettad. Håll koll på slemhinnorna: Först kan de vara intensivt röda, för att sedan blekna, då är djuret påväg in i chock. Om det händer måste djuret snabbt kylas ned - lägg våta, svara handdukar eller ställ ner hunden i vatten och kontakta vetrenär.

Blötmat - en källa till vätska

Blötmat är ett utmärkt sätt att öka din katt eller hunds vätskeintag eftersom den innehåller betydligt mer vatten än torrfoder, vilket hjälper till att hålla vätskebalansen. Monster blötmat är ett helfoder som erbjuder högkvalitativa ingredienser och är utformad för att tillfredsställa näringsbehov.

Både katter och hundar  behöver näringsrikt foder och vätska för att må bra. Men frågar du din katt kanske smaken är allra viktigast? Vet du vad det bästa är? Vår blötmat är ett helfoder som både är nyttigt och smakar Monsterbra! De finns för katt och hund och i olika smaker och strukturer! Kontorskatten Ludvigs favorit är lamm, om han får bestämma äter han den gärna både till frukost, lunch och middag.

Gör din egna Monster-glass!

Finns det något bättre och mer svalkande än en riktigt god glass en varm sommardag? Ett perfekt mellanmål som både ger underhållning och välbehövlig kyla och vätska. Funkar lika bra till hund som katt.

  1. Använd förpackningen blötmaten kommer i, eller valfri behållare.
  2. Stick ner en Monster Dental Chew
  3. In i frysen ett par timmar
  4. Bon apetit!

Relaterade inlägg