Om oss

Vi är ett familjeägt företag sedan 1970, i andra generationen och med mer än 35 års erfarenhet av katt- och hundmat. Idag är vi över 50 hängivna medarbetare och över 80 katter och hundar som står bakom Monster.  Såhär har vår resa sett ut.

MONSTER PET FOOD – VIKTIGT. PÅ RIKTIGT.

Ännu ett foder tänker du? Exakt säger vi. För att vi tycker att det behövs. Behovet blev en idé. Som blev Monster. Ett foder som handlar om passion och kvalitet. Om en omtanke för våra fyrbenta familjemedlemmar.

Har man 50 års erfarenhet kan man väl få skryta lite och tro att man har tillräckligt på fötterna för att veta vad man pratar om? Lägg där till sju års produktutveckling där vi tagit det bästa och kokat ihop till Monster. Recepten är framtagna i Sverige med fokus på nordiska förhållanden och noggrant utvalda ingredienser från EU.

För att ha koll på innehållet och leverera god kvalitet, undviker vi massproduktion och har inga mellanhänder. Varje påse går igenom 120(!) kvalitetskontroller innan den hamnar i din zoobutik. Att Monster är naturligt, utan onödiga tillsatser, har hög protein- och kötthalt, är schysst mot mage och tarm och bra för tänderna är självklart för oss - och för dig?

Men Monster är mer än bara ett riktigt bra foder som ger din hund eller katt de bästa förutsättningarna att leva ett långt och friskt liv. Vi tänker långsiktigt och vill fortsätta vara familjeägda. För att vi gillar det småskaliga. Det är det vi kan. Och vill. Att vara nära process och produktion – och dig som kund - är det bästa vi vet.

Monster finns uteslutande i zoobutiker. För deras kunskap, service och urval av kvalitetsprodukter är något vi vill ska finnas kvar i generationer. Precis som Monster. Varför namnet Monster då? Oklart, eller i alla fall inte helt klart. Vissa menar att det är ett kärleksfullt smeknamn. Om inte annat så är det ju slagkraftigt och nästa gång du åker till din zoobutik kommer du ju att komma ihåg det. Eller hur?

1970

Staffan Hansson grundar bolaget som idag säljer Monster.

Vi är ett familjeägt företag sedan 1970, i andra generationen och med mer än 35 års erfarenhet av katt- och hundmat. Idag är vi över 50 hängivna medarbetare och över 80 katter och hundar som står bakom Monster.

1983

Sonen Niklas föds

Ännu ovetandes (?) om att han är vår framtida VD.

1986

Vi börjar, som första aktören i Norden,
att sälja köttbaserat premiumfoder från USA.

Tänk va, på den här tiden fanns inte ens premiumfoder i Norden.

1999

Företaget växer och vi blir den största distributören
av hund- och kattmat i zoofackhandeln.

Hurra!

2007

Niklas tar över VD-rollen.

Det familjeägda företaget är nu i andra generationen.

2013

Vi börjar sälja spannmålsfri hund och kattmat.

Konsumenten blir alltmer medveten och efterfråganpå spannmålsfria alternativ ökar.

2013

Produktutvecklingen av Monster hund- och kattmat startar.

Efter många år i branschen som distributörer föds idén om att utveckla vårt eget foder! Från ax till limpa (eller ja, från råvara till färdig produkt). Men processen dröjer. Recepten ska förfinas, fabriker kontaktas och idéer sättas i verket.

2019

Vi ser ett ännu tydligare behov av ett till foder på den nordiska marknaden.

2021

Monster till hund och katt lanseras.

Våren 2021 lanseras äntligen de första Monstersorterna. Men det här är bara början - sortimentet utökas hela tiden. Stay tuned..