Frågor & Svar

För oss är det viktigt att du känner dig trygg med våra produkter! Därför har vi samlat våra vanligaste frågor och svar här.

Om du inte hittar svaret på en fråga, behöver råd om vad just din fyrbenta vän ska äta eller bara vill veta mer om våra fantastiska produkter är du välkommen att prata med stjärnorna på supportavdelningen på info@monsterpetfood.com eller 08–630 73 00.

Är spannmålsfritt bättre för min katt/hund?

Nödvändigtvis inte, men vissa individer fungerar bättre på en spannmålsfri kost, och vissa tvärtom. Vi vill kunna erbjuda produkter för både och. Därför hittar du både och i vårt sortiment.

Varför har ni havre i maten?

Havre är ett lågglykemiskt spannmål utan gluten som är bra för matsmältningen. En mild och långsam kolhydratkälla som ger långvarig energi.

Vad är probiotika?

Probiotika är mat till de goda bakterierna i tarmen så att de trivs, förökar sig och blir fler. Det bidrar till skonsam matsmältning och god mage- och tarmhälsa. Hälsa kommer inifrån – en frisk matsmältning stärker immunförsvaret.

Hur fungerar er tandstenskontroll?

Natriumhexametafosfat binder kalcium i munhålan vilket hindrar det från att fästa på tänderna och bilda tandsten. Vårt knapriga torrfoder har dessutom en skrapande och renande effekt på tänderna.

Varför spelar det roll att ni är familjeägda?

Vår kunskap och erfarenhet har gått i arv från generation till generation. Vi skapar hund- och kattmat utan mellanhänder och undviker massproduktion. Det ger oss möjlighet att påverka och vara lyhörda. Vi gillar det småskaliga. Att vara nära process och produktion. Idén om Monster föddes ur en omtanke för våra fyrbenta familjemedlemmar. Vårt foder handlar om passion och kvalitet – och mycket hjärta.

Att ni inte har mellanhänder, hur påverkar det mig?

Det ger oss (och dig som konsument) bättre insyn, översyn och bättre spårbarhet för att säkra kvaliteten. Mer för pengarna, med färre mellanhänder, helt enkelt.

Har ni smakgaranti?

Absolut! Om ditt djur mot förmodan inte skulle gilla vårt foder kan du lämna tillbaka förpackningen med foder tillsammans med inköpskvittot.

Foder till dräktig tik?

Vi rekommenderar Dynamite till dräktig och digivande tik.

Går era påsar att återvinna?

Säckarna sorteras som brännbart då de innehåller ett extra skyddande material som skyddar fodret för ljus, och gör säcken mer hållbar.

Varför är er mat bättre än någon annans?

Vi har helt enkelt tagit de viktigaste komponenterna för att ge katter och hundar de bästa förutsättningarna. Kombinationen av högkvalitativa råvaror, sammansättning som skräddarsytts efter djurets ursprung och anatomi och de hälsomässiga fördelarna som man genom modern forskning kunnat påvisa ger ett långt och hälsosamt liv. Dessutom smakar det gott!

Varför är det viktigt med färskt kött?

Färskt kött har ett högt biologiskt värde dvs. att råvaran är färsk gör det lättare för djuret att nyttja fler näringsämnen. Förutom näringsmässiga fördelar ger det också en högre smaklighet.

Räcker den mängd taurin som finns naturligt i fodret, eller behöver taurin tillsättas?

Mängden taurin som finns naturligt i fodret täcker hela dagsbehovet för din fyrbenta vän.

Var tillverkas Monster?

Olika länder inom EU beroende på sort. Vi har valt ut de producenter vi tycker levererar bäst inom sin kategori.

• Torrfoder Hund & Katt - Holland
• Treats Baked - Holland
• Paté - Holland
• Soft treats katt, training treats hund - Schweiz
• Dental Chews - Spanien
• Treats Frystorkat - Sverige
• Monster RAW - Sverige
• Monster Pouches - Tyskland
• Monster Blötmat (burk) - Österrike

Varifrån kommer era ingredienser?

Beroende på råvara – olika länder inom EU. Några få från andra delar av världen, till exempel lamm som kommer från Nya Zeeland. För oss är det viktigt att råvarorna är av hög kvalitet. Vi vill inte riskera att en råvara tar slut och har därför valt att inte ta alla ingredienser från ett och samma land – då det är väldigt skört produktionsmässigt.

På vilket sätt kan ert katt- & hundfoder främja en frisk hud och päls?

Högkvalitativa animaliska proteiner, fetter och naturliga fettsyror ger de bästa förutsättningarna för en frisk hud och päls. Behöver vi säga att Monster innehåller allt det?

Hur mycket kött innehåller ert foder?

Mellan 50-75 % beroende på produkt.